Kategoriarkiv: Uncategorized

Au Pair, Ung i Huset eller bare os selv?

Vi overvejer at få lidt hjælp hjemme til at bring/hente drengene og til lidt af det praktiske i hjemmet når nu Runa starter på arbejde igen.

Vi forestiller os, at det skal være en, der kan hente drengene omkring kl 13-14 de dage, hvor vi ikke selv kan. Være god til at lege med dem. Støvsuge og gøre rent, samt lave mad en gang i mellem.

Beskrivelser:

AuPairDanmark har udmærket beskrivelser af de to ordninger: http://aupairdanmark.dk/article/21 

 

Nej til flere elever i klasserne

Silkeborg Kommune har søgt undervisningsministeriet om dispensation til at hæve klassekvotienterne fra 28 til 35 elever.

Kommunen vil dermed presse flere elever i vores klasse, hvilket er en skæv udvikling.

Folkeskoleloven tillader allerede i dag, at vi i op til 50% af undervisningen har hold, der er større end 28, hvilket vi benytter os af i dag, men heldigvis ikke i fuld udstrækning.

Der er i forvejen et højt krav til rummeligheden i folkeskolen, og der bliver skåret i budgetter, så det bliver vanskeligere at få enderne til at nå sammen.

Voel skole skal for 2010 spare godt 5% på budgettet, og nu kommer der et pres om at håndtere flere elever i samme klasse. Der er ikke tilstrækkelig økonomisk råderum til at udnytte de pædagogiske muligheder, som større klasser kunne give, hvis der var flere lærer/pædagoger i klasserne. Derved bliver det en rent besparelsestiltag, og det er brand ærgerligt.

Se eventuelt debatten på TV2oj (7min), som jeg deltog i:

http://www.tv2regionerne.dk/player.aspx?id=531598&r=7

Et lidt længere debatindslag (28 min) hvor jeg også deltog:

http://www.tv2regionerne.dk/player.aspx?id=532010&r=7

Ferie i vores nye vogn

Så har vi fået vores egen Campingvogn, og venter nu blot på den danske sommer 😉

Så sidder vi på Gjerrild Nordstrand Camping (www.gnc.dk) og nyder vores første ferie i vores nye campingvogn.

Vi har, gennem nogen tid, overvejet om vi skulle have vores egen campingvogn, som vi kunne have til at stå tættere på Voel, og derved få brugt den mere i weekender – specielt i foråret. Vi kunne også godt tænke os at se lidt mere af Danmark, og dertil kunne det være fint med en vogn vi kunne trække rundt med i ferien – eller det vil sige, indtil videre er det vist kun mig, der er sikker på at jeg gerne vil.

Enden på overvejelserne blev, at vi købte campingvogn tirsdag inden vi drog til Irland. I øvrigt en rigtig god tur, som der nok også skal komme indlæg og billeder fra. Vi har købt en Adria Altea 542 PK fra 2005 med et Isabella Commondore 300 Gold fortelt, og ellers alt hvad der kræves for at kunne campere.

Det kommer billeder og mere om vognen, når jeg lige får tid – det er jo ikke så’n at holde ferie ,-)