Kategoriarkiv: Innovation

Den Ny Maltfabrik

Et innovativt tiltag i Ebeltoft:

De vil skabe “..et kraftcenter for kreativt erhverv, service og kultur. Vi vil skabe et miljø med tiltrækningskraft for kommunens borgere, besøgende, mangfoldige interessenter og også potentielle tilflyttere indenfor kreativ og vidensbaseret iværksætteri.”

Den samlede projektsum er 150 mio. kr. hvoraf Syddjurs Kommune finansierer nyt bibliotek og museum for 25 mio. kr. og Fonden Den ny Maltfabrik finansierer renovering/genanvendelse af fabriksbygningerne og udearealer for 125 mio. kr.

Projektet skal indeholde Ebeltofts Kulturhus, nye Bibliotek, Museum og Arkiv, faciliteter for Artists-in-residence, udstilling og værksteder, et stærkt ungekulturmiljø samt et centrum for lokal madkultur i form af café og fx et mikrobryggeri og malteri. Projektet skal inddrage de tre omkringliggende byrum byens rum – et urbant pladsrum, der hægter sig på gågadens klassiske forløb af byrum, kystens rum – et aktivt og rekreativt rum i byen, der hægter sig på kysten, stranden og havnen og ankomsten og infrastrukturens rum – et praktisk rum, der byder velkommen og hægter sig på den omkringliggende infrastruktur, som supporterer bygninger og byrum.

citat http://www.nymalt.dk/den-ny-maltfabrik1

Coding Pirates

Jeg havde min debut i går i FabLab, hvor jeg, sammen med fire drenge fra Voel, var inde og snuse til, hvad det er for noget.

13087551_10154214968362835_6581215034732352105_n

Aftens tema var Microcontrollere og vi legede med:

  • Arduino  – programmeringsværktøj til Microcontrollere
  • Cura – værktøj til 3D print (det nåede vi ikke, men installerede det, for at få virtuelle comporte sat op.

Jeg boksede en del med at få controllerene til at connecte på virtuelle comporte på min Macbook Air. Fik det til at virke med én controller – aner ikke hvorfor 😉

Jeg tænker, at vi skal besøge det igen, og se på, om det er noget vi vil forsøge at starte op i Voel.