Kategoriarkiv: Sygdom

Medicinering igen: Fluke-M og Parasit

Nogle af fiskene gnider sig mod bunden og et par stykker springer. I dammen springer GinRin Kohakuen og hvide gnider sig mod bunden (har også en rød hævning i højre side af læberne). De små med hvidt og GinRin Kohakuen har en del rødligt skær i det hvide.

I akvariet er der 2-5 stykker, der “snor “sig i vandet og springer lidt en gang imellem.

Jeg gav Fluke M onsdag aften 5.6.2019 og slukkede for UV lamperne. Skal være slukket i 7 dage.

Fredag formiddag gav jeg Anti Svamp og Parasit (skal gives hver dag i fem dage).

Der står ganske vist på nettet, at Fluke M ikke må gives sammen med anden medicin (men det så jeg først efter jeg havde startet Anti Svamp og Parasit kuren op. Så jeg kører på.

Sygdom igen, flere fisk døde

27.07.2017
I dag kl 15:00 har jeg givet akvariet 125ml  Anti Bakterie fra Pondteam. Skal gentages igen den 31.07.2017.

Anti Bakterie mod bl.a. gælleråd, hulsyge, bugvattersot

26.07.2017
Nu har jeg isoleret de ramte i “akvariet” og givet akvariet ca 3kg salt.

Jeg ringede til Ringkøbing Dyrlæg (Leif – 9732 2022) i dag. Jeg fik beskeden “det nemmest er nok at slå de syge fisk ihjel…”. Det var ikke lige den besked jeg forventede fra en dyrlæge. Han tilføjede “nu bor jeg jo ikke lige i nærheden, så jeg kan ikke komme forbi – og det skal jeg for at må udskrive medicin til fiskene. Men prøv at skifte vandet”… Siden hvornår er Silkeborg udenfor rækkevidde fra Ringkøbing? “Men prøv at give filterstart, skift noget af andet og så er det nok godt igen om nogle uger”.

Ikke den fedeste oplevelse at snakke med den dyrlæge, det han foreslog er jo det første man gør, hvis man ved lidt om KOI’er, OG det havde jeg selvfølgelig gjort.

Stauts er, at flere af mine fisk er døde indenfor den sidste 1-1,5 md og sårene på fiskene bliver større 🙁 Chagoi er ramt både på halen og kroppen med et stort sår. Orange er ramt på halen og med en forstørret hale. Eller ikke noget synligt. Flere hår sår ved munden.

Den nye hvid/sort/rød har tabt sig meget, det ene øje er “lukket” og den er en hvidlig overflade.

Medicinering startet igen – venter på dyrlæg

Dagens besøg hos Team Enghavegaard gjorde at jeg kom hjem med medicin (Disuon[xxwhatever]) igen. Lise foreslog 57 ml to gange dagligt i 10 dage – meget lig sidste gang, så det er jeg startet på her til aften. Jeg startede dog med 70 ml. Jeg fik også Ulcer sårbehandling, desinficerende middel og bedøvelse. Så kan den stor omgang starte.. Hun forstår heller ikke, hvorfor jeg ikke kan få bugt med sygdommen, og anbefalede mig derfor at kontakte en dyrlæge… Det er gjort, og han kommer i morgen… Yep – dyrlægebesøg til mine fisk… nørdet 😉 ?

Thomas Clausen (Dyrlæge) fra Herning, som Lise og Søren også bruger, vil umiddelbart køre en meget hårdere kur. 5-6 gange dagligt i tre dage med omkring 70 ml pr gang… Det kræver dog, at jeg holder stærkt øje med PH værdien, som kan risikere at crache (falde markant), hvilket vil slå fiskene ihjel..

Der er to fisk med sår nu. Ginri Kohaku (tror jeg det er – rød og hvid med skæl) er det hårdest ramte. Det mest af dens venstre side er ét åbent står..

Den anden er min nye (2 måneder siden jeg hentede den) – 2 år gamle Chagoi.

Jeg afventer at Jesper kommer i morgen, inden jeg starter behandling af fiskene. – ud over de 70 ml Diosan jeg gav her til aften. Spændende hvad Jesper har at sige i morgen…

Thomas Clausen kan træffes på 40404741.

Sygdom i dammen (Nok Ulcer)

IMG_0084_ulcer_chagoi_201307

Frygteligt at vende hjem til. Min nye Chagoi er desværre også blevet ramt. Fra er der intet var at se på den for 14 dage siden da vi tog til Irland, er der nu et kæmpe åbent sår ved forreste venstre finne. Så nu skal der studeres, og findes kur og behandling, så jeg kan få de to ramte på ret køl igen.

Jeg er nok snart nødt til at investere i et karantænekar, hvis jeg skal have mulighed for at behandle ordentligt. Det er jo umuligt at fange fiskene på 2 meters dybde med blot en meters sigtbarhed.

Her er et sted, der står en del om sygdommen Ulcer, og behandlingen heraf: http://www.clarkekoi.com/koi-ulceration.html. Her står også lidt beskrevet på dansk: http://www.tossehuset.dk/koi-sygdom.htm

Der er heldigvis også mange fisk, som har det godt. Billederne lider dog under det grumsede vand, som jeg forhåbentlig også snart får bugt med.

IMG_0030 IMG_0042 IMG_0043 IMG_0053 IMG_0057 IMG_0078 IMG_0080