Ny UVC 40w pære

Jeg døjer meget med sigtbarheden i dammen. Det er rigtig træls. Kan ikke se mere end 10-15 cm ned. Masser af småskidt (ligner små algepartikler), men har ikke rigtig nogle trådalger eller algeklumper. Jeg har for ca 10 dage siden tilsat filterstarter og algefjerner, men det har ikke rigtig hjulpet. Returvandet ser rent ud, men når jeg fylder en 10l spand med det, så kan jeg ikke se klar mere end lige et par cm ned i spanden.

Filteret er hurtig nok at tømme, og de første ca 50 litter, der kommer ud af returløbet er også godt snavset.

Nu har jeg så skiftet UVC pære (almagan – ligesom jeg havde før), selvom den burde holde to år. Det var så lige 1.145,- mere ;-( håber det hjælper. Det er jo trist, at vi ikke kan se alle de skønne fisk der er i dammen.

En tanke om “Ny UVC 40w pære

  1. Det hjalp meget. Sigtbarheden er dog stadig langt fra tilfredsstillende. Jeg kan nu se ca en meter ned, så der er stadig et godt stykke til klart vand = sigtbarhed til bunden. Der er en del alger, som helt sikkert er med til at udfordre problemet. Sidste år kunne jeg dog godt have klart vand samtidig med at der var lidt alger.

    Vi har været på ferie i tre uger, mens vejret herhjemme har været fantastisk. Dammen er blevet passet af Dorte, men har selvfølgelig ikke fået samme attention som den skal have, når der er høj sol.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *