Den Ny Maltfabrik

17. juni 2016 0 Af brian

Et innovativt tiltag i Ebeltoft:

De vil skabe “..et kraftcenter for kreativt erhverv, service og kultur. Vi vil skabe et miljø med tiltrækningskraft for kommunens borgere, besøgende, mangfoldige interessenter og også potentielle tilflyttere indenfor kreativ og vidensbaseret iværksætteri.”

Den samlede projektsum er 150 mio. kr. hvoraf Syddjurs Kommune finansierer nyt bibliotek og museum for 25 mio. kr. og Fonden Den ny Maltfabrik finansierer renovering/genanvendelse af fabriksbygningerne og udearealer for 125 mio. kr.

Projektet skal indeholde Ebeltofts Kulturhus, nye Bibliotek, Museum og Arkiv, faciliteter for Artists-in-residence, udstilling og værksteder, et stærkt ungekulturmiljø samt et centrum for lokal madkultur i form af café og fx et mikrobryggeri og malteri. Projektet skal inddrage de tre omkringliggende byrum byens rum – et urbant pladsrum, der hægter sig på gågadens klassiske forløb af byrum, kystens rum – et aktivt og rekreativt rum i byen, der hægter sig på kysten, stranden og havnen og ankomsten og infrastrukturens rum – et praktisk rum, der byder velkommen og hægter sig på den omkringliggende infrastruktur, som supporterer bygninger og byrum.

citat http://www.nymalt.dk/den-ny-maltfabrik1