Sygdom igen, flere fisk døde

26. juli 2017 0 Af brian

27.07.2017
I dag kl 15:00 har jeg givet akvariet 125ml  Anti Bakterie fra Pondteam. Skal gentages igen den 31.07.2017.

Anti Bakterie mod bl.a. gælleråd, hulsyge, bugvattersot

26.07.2017
Nu har jeg isoleret de ramte i “akvariet” og givet akvariet ca 3kg salt.

Jeg ringede til Ringkøbing Dyrlæg (Leif – 9732 2022) i dag. Jeg fik beskeden “det nemmest er nok at slå de syge fisk ihjel…”. Det var ikke lige den besked jeg forventede fra en dyrlæge. Han tilføjede “nu bor jeg jo ikke lige i nærheden, så jeg kan ikke komme forbi – og det skal jeg for at må udskrive medicin til fiskene. Men prøv at skifte vandet”… Siden hvornår er Silkeborg udenfor rækkevidde fra Ringkøbing? “Men prøv at give filterstart, skift noget af andet og så er det nok godt igen om nogle uger”.

Ikke den fedeste oplevelse at snakke med den dyrlæge, det han foreslog er jo det første man gør, hvis man ved lidt om KOI’er, OG det havde jeg selvfølgelig gjort.

Stauts er, at flere af mine fisk er døde indenfor den sidste 1-1,5 md og sårene på fiskene bliver større 🙁 Chagoi er ramt både på halen og kroppen med et stort sår. Orange er ramt på halen og med en forstørret hale. Eller ikke noget synligt. Flere hår sår ved munden.

Den nye hvid/sort/rød har tabt sig meget, det ene øje er “lukket” og den er en hvidlig overflade.